Gebruik een Ledger wallet om uw cryptovaluta te beveiligen

U wilt een ledger Nano S kopen? In ons artikel leest u waarom het een verstandige keuze is om gebruik te maken van een hardware wallet zoals die van Ledger. We behandelen eerst de functie van een hardware wallet en daarna kunt u de verschillende hardware wallets die Ledger beschikbaar heeft met elkaar vergelijken.

Waarom zou u een hardware wallet gebruiken?

Cryto currencies worden niet fysiek op uw computer bewaard maar staan op de blockchain in ‘de cloud’. Ze staan dus op het internet in het netwerk van de betreffende valuta. Om coins te bewaren en te gebruiken heeft u een digitale portemonnee nodig. Dit is de zogenaamde wallet. Vergelijk een wallet dus met een digitale versie van uw portemonnee, waar u geld in stopt of uithaalt om te betalen. Om te bewijzen dat u eigenaar bent van de waarde in de wallet, krijgt u een digitale sleutel. Dit is een lange rij van letters en getallen. Wanneer iemand anders de beschikking krijgt over deze sleutel, kunnen zij uw geld uitgeven. Het veilig omgaan met uw wallet is dus erg belangrijk. De aanschaf van een Ledger kan daarin een belangrijke stap zijn. Zie ook ons artikel over NEO en GAS over het gebruik van een hardware wallet.

Wanneer u verbonden bent met internet, is het mogelijk dat kwaadwillende personen proberen uw digitale sleutel te achterhalen. Dit kunnen zij bijvoorbeeld door te zoeken binnen uw bestanden of door uw toetsaanslagen te achterhalen. Een wachtwoord manager programma op uw computer is daarom voor crypto een minder veilige optie. Vooral omdat het vaak om grotere bedragen gaat.

De belangrijkste functie van een hardware wallet is ervoor zorgen dat jouw digitale sleutel (de private key) compleet geïsoleerd is van computer of tablet. Een hacker kan daardoor nooit jouw unieke sleutel achterhalen.  Een groot voordeel is ook dat u relatief veilig gebruik kunt maken van andere computers. Uw sleutel is immers volledig afgeschermd.

De meest populaire hardware wallets zijn momenteel die van de fabrikant Ledger. Ze werken uitstekend en ze zijn ook relatief goedkoop te verkrijgen.

Over de fabrikant Ledger

De organisatie is in 2014 opgericht door acht experts met achtergronden in embedded security, cryptocurrencies en ondernemerschap. Al deze experts hebben één gezamenlijk doel, namelijk het creëren van veilige oplossingen voor blockchain-applicaties. Er zijn momenteel meer dan 80 werknemers in Parijs, Vierzon en San Francisco.

Ledger wil de nieuwe wereld van crypto-activa beveiligen: Denk daarbij aan financiële activa zoals cryptocurrencies of Initial Coin Offerings (ICO’s). Daarnaast kunt u ook denken aan onderdelen zoals sensoren en Internet of Things (IoT) -apparaten.

De Ledger Nano S

De Ledger Nano S is een hardware-portemonnee voor Bitcoin, Ethereum en andere altcoins. Het apparaat is voorzien van uitgebreide veiligheidsvoorzieningen voor het opslaan van crypto currencies en het beveiligen van digitale betalingen. Met USB maakt u eenvoudig verbinding met uw computer. De Nano is voorzien van een ingebouwd OLED-scherm waarmee u elke transactie kunt controleren. Doormiddel van de knoppen op de zijkant kunt u de transactie bevestigen met een enkele tik.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Met de Ledger Nano S worden privésleutels nooit zichtbaar gemaakt aan kwaadwillenden. Authenticatie acties worden veilig en afgeschermd verwerkt in uw hardware wallet via een ultramoderne en beveiligde chip, vergrendeld door een pincode. Transacties kunnen daardoor niet door anderen worden gemanipuleerd. De transacties worden fysiek geverifieerd door de details te tonen op het scherm en daarna met een simpele druk op de knop te bevestigen.

De Nano S is beschikbaar voor ongeveer 70. In verhouding met de waarde opbouw van crypto is dat een kleine investering om uw bezit veilig te houden.

Ben ik mijn coins kwijt als ik mijn Ledger kwijt raak?

Wanneer uw Ledger onverhoopt kwijt of defect raakt, bent u niet uw coins kwijt. Bij het installeren van uw Ledger heeft u 24 woorden gekregen die u moest opschrijven en veilig bewaren. Met behulp van deze 24 woorden kunt u altijd uw private keys weer herstellen die toegang geven tot uw cryptovaluta. U kunt dat zelfs doen met alle wallets die de BIP32 specificatie ondersteunen en waarbij u dus deze 24 woorden kunt invoeren. Wij adviseren daarom om bij aanschaf meteen 2 exemplaren te kopen. Bij verlies of diefstal kunt u dan snel uw reserve exemplaar inrichten en weer toegang tot uw coins krijgen.

Voorkom oplichting en koop altijd rechtstreeks bij Ledger

Koop de Nano S altijd op de website van Ledger, indien u er zeker van wilt zijn dat uw hardware wallet volkomen veilig is. Neem geen onnodige risico’s. Wallets gekocht op de website van Ledger worden gewoon door DHL of UPS op uw Nederlandse of Belgische adres bezorgd. Controleer altijd dat, wanneer u de wallet voor de eerste keer aansluit op uw computer, deze met u de nieuwe 24 woorden aanmaakt. Op deze wijze weet u zeker dat uw hardware wallet veilig is en niemand in bezit is van uw persoonlijke toegangscodes.

De Ledger Blue

De Ledger Blue gaat nog een stapje verder dan de Nano S en is het nieuwste product van Ledger. De Blue is het resultaat van meer dan twee jaar onderzoek en ontwikkeling. Het geavanceerde apparaat heeft een groot touchscreen om transacties en uw wallets veilig te beheren. De gladde en toch robuuste behuizing omvat de beste technologie die is gebouwd op het Blockchain Open Ledger (BOLOS) -platform, een krachtig en flexibel besturingssysteem. In de meeste gevallen zal de Nano S volstaan, maar wilt u het neusje van de zalm dan kunt u uw hart ophalen aan de Ledger Blue.

De Ledger Blue is beschikbaar voor ongeveer 280.

De Ledger Cryptosteel

Ledger noemt het zelf de moeder van alle backups. De cryptosteel is een onverwoestbare backup methode om uw herstelzin van 24 woorden offline te bewaren. De nadelen van een paper wallet worden hiermee overwonnen. De cryptosteel is bestand tegen vuur, water, schokken en slijtage en zal uw 24 woorden daardoor voor eeuwig beschermen.

De onverwoestbare cryptosteel wallet van Ledger
De onverwoestbare cryptosteel wallet van Ledger

Uw Ledger hardware wallets beschermen uw private keys, maar helaas kunnen er altijd onverwachte dingen gebeuren met het apparaat zoals kwijtraken of diefstal. U moet daarom altijd uw 24 woorden als backup in nood bewaren. De cryptosteel maakt het nu dus mogelijk om dit op een absoluut veilige en zo onverwoestbaar mogelijke manier te doen. Op deze manier zorgt u er zeker voor altijd weer toegang te krijgen tot uw cryptovaluta.

Momenteel is de cryptosteel alleen verkrijgbaar via Ledger als onderdeel van een Ultimate Backup pakket waarbij u tevens 2 Nano S apparaten ontvangt.

Vindt u deze informatie interessant? Deel het met anderen:

Gerelateerde berichten:

2 reacties

 1. Dank voor jullie informatie. Ik heb weinig ervaring met bestellingen in het buitenland. Waar kan ik het beste bestellen voor bezorging in Nederland?

  Graag uw reactie.

  1. Beste heer/mevrouw Bosman,

   U kunt veilig en zonder problemen bestellen bij Ledger. Betalen kunt u met creditcard, Paypal of Bitcoin. Uw bestelling zal, net als bij Nederlandse aankopen, gewoon door DHL of UPS bij u thuis worden bezorgd.

   Wanneer u nog vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *