Cardano is de blockchain met een wetenschappelijke achtergrond

Cardano (Ada) de blockchain met een wetenschappelijke benadering

In korte tijd heeft het Cardano project de top 5 van cryptocurrencies weten te bereiken. In dit artikel beschrijven we in vogelvlucht het project. Daarnaast treft u in de laatste paragraaf informatie om Ada, de valuta van Cardano te kunnen kopen.

Wat is Cardano?

Cardano claimt het eerste blockchain-project te zijn dat met een wetenschappelijke benadering is ontwikkelt. Bovendien wordt het project ontwikkeld door een wereldwijd team van academici en ontwikkelaars.

Het project staat bekend als 3e generatie blockchain-technologie. De eerste generatie is Bitcoin. Deze blockchain maakte als eerste wereldwijde financiële transacties mogelijk. Daarbij was geen tussenkomst van een intermediair nodig. De tweede generatie blockchain is gevormd door Ethereum. Slimme contracten, die bestaan uit stukjes te programmeren logica, zijn toegevoegd. Hierdoor is het mogelijk transacties alleen onder bepaalde voorwaarden uit te voeren. Desondanks is het probleem met deze twee generaties dat elke fundamentele upgrade een fork tot gevolg heeft. Cardano wil dit schaalbaarheidsprobleem verhelpen door middel van het aanbrengen van verschillende lagen op de blockchain.

Het doel van Cardano?

De ontwikkelaars van IOHK hebben als doel met Cardano een volwaardig blockchain platform te bieden. Bovendien wil men op een veilige maar vooral ook eerlijke manier de functionaliteiten combineren van juridische en financiële ecosystemen ten behoeve van betalingen, kredieten, identiteiten en rechten. Ze willen deze diensten ook verlenen aan drie miljard mensen die nog geen toegang hebben tot deze technologie.

Een belangrijke innovatie van het project is dat het de behoeften van gebruikers in evenwicht wil brengen met die van toezichthouders. Privacy en regelgeving worden binnen deze blockchain gecombineerd. 

Wie zitten er achter Cardano?

Drijvende kracht achter Cardano is momenteel de organisatie IOHK (Input Output Hong Kong). De organisatie is in 2015 opgericht door Charles Hoskinson en Jeremy Wood. Relevant is dat Hoskinson een vroegere oprichter van Ethereum is. Echter verliet hij dat project vlak voordat het netwerk werd gelanceerd. De groep heeft tot 2020 de opdracht gekregen om het platform van Cardano te ontwerpen, te ontwikkelen en te onderhouden. Indien u meer informatie over het team wilt lezen kan u dat op de Cardano website vinden.

Welke wallets ondersteunen Ada?

Op dit moment kunt u het beste gebruik maken van de desktop wallet die IOHK in eigen beheer heeft ontwikkeld voor de Ada cryptovaluta. Het is een open source wallet met de naam Daedalus.

Momenteel is er van de wallet alleen een versie beschikbaar voor Windows en Mac OS.

U kunt de wallet downloaden vanaf de Daedaluswallet website.

Ada kopen

Ada is een cryptovaluta die steeds meer aan populariteit wint. Echter is de valuta ten opzichte van bijvoorbeeld Ripple momenteel lastig verkrijgbaar. Hieronder volgt een overzicht met verschillende mogelijkheden om ADA te kopen.

Exchanges

De munt ADA van het project Cardano is momenteel op 2 exchanges te kopen. Op een exchange kunt u proberen de valuta door middel van vraag en aanbod voor een aantrekkelijke prijs te kopen. Let wel, voor de aanschaf heeft u eerst Bitcoin of Ethereum nodig. Wanneer u bijvoorbeeld Bitcoin bij Bitonic aanschaft, kunt u deze daarna naar de wallet van de exchange overmaken. Vanaf dat moment kunt u op de exchange de gewenste valuta kopen.

Vindt u deze informatie interessant? Deel het met anderen:

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *