DragonChain de blockchain met een beetje magie van Disney

Dragonchain (DRGN) de blockchain met een beetje magie van Disney

Is Dragonchain is wellicht het nieuwe sprookje binnen de blockchain wereld? Na de ICO met een verkoop prijs van 0,06 dollar heeft de token Drgn inmiddels de 3,55 dollar weten te bereiken. Wilt u ook Dragonchain kopen? De cryptovaluta is momenteel alleen nog op enkele kleinere exchanges beschikbaar, dus de potentie om nog verder te groeien is aanwezig.

Wat is Dragonchain?

Dragonchain is als private blockchain binnen Disney ontwikkeld tussen 2015 en 2016. Uiteindelijk is het project in oktober 2016 beschikbaar gesteld als open source project.

Met het project wil men de integratie van zakelijke bedrijfsapplicaties op de blockchain mogelijk maken. Het platform ondersteund daarbij meerdere valuta en gevoelige bedrijfsinformatie kan afgeschermd blijven. Deze mogelijkheid is ontstaan omdat Disney terughoudend was met het gebruik van de blockchain. Disney heeft veel bedrijfseigendommen die ze niet zomaar publiekelijk willen maken.

Het Dragonchain platform dient tevens als een incubator. Het helpt anderen om succesvolle blockchain projecten op te zetten. De functionaliteit is vergelijkbaar met die van Kickstarter. Gebruikers van het platform kunnen blockchain-projecten starten en daarna de hulp inroepen van de crowd om hun project te ondersteunen.

Via een marketplace kunnen ontwikkelaars toegang krijgen tot standaard onderdelen voor bijvoorbeeld smart-contracts. Hier kan men ook contacten onderhouden andere ontwikkelaars, ingenieurs, juridische adviseurs en andere gebruikers van het blockchain-project.

In januari 2017 is de Dragon Foundation opgericht. Dit is een non-profit organisatie die het beheer en de verantwoordelijkheid draagt over het open source project.

Slumberscore

De teamleden van Dragonchain hebben de slumberscore bedacht. Hoe langer uw Drgn tokens vast staan binnen uw wallet, hoe hoger uw persoonlijke slumberscore. Wanneer u de tokens verplaatst ‘ontwaakt de draak’ en wordt uw persoonlijke score gereset. Wat men uiteindelijk kan met een hoge slumberscore is nog onduidelijk, maar in de toekomst worden hier waarschijnlijk voordelen aan verbonden. Het moedigt investeerders in elk geval aan om zo min mogelijk te handelen met hun tokens en dat heeft een positief effect op de waarde.

Officiële videopresentatie

Wie zitten er achter Dragonchain?

Het team van Dragonchain bestaat uit 8 mensen. Joe Roets is CEO en hoofd architect. Voordat hij zich aan het open source project van Dragonchain toewijdde heeft hij bij Disney gewerkt. Verder bestaat het team uit 4 ontwikkelaars en 3 professionals op het gebied van marketing.

Naast het vaste team maakt het project gebruik van een aantal sterke adviseurs. De meest relevante is Jeff Garzik, oprichter van het Bloq blockchain project. Andere adviseurs zijn Ed Fries, de medeoprichter van Xbox en Gambit oprichter Collin Lahay.

Welke wallets ondersteunen Drgn?

Ons advies is om uw cryptocurrencies altijd binnen uw eigen wallet te bewaren. Momenteel is Drgn een ERC-20 token. U kunt dus Ethereum wallets gebruiken. Hieronder volgen een aantal mogelijkheden:

Ledger Nano S (Onze keuze)

De Ledger Nano S hardware wallet heeft via de MEW website ondersteuning voor Dragonchain. Door gebruik te maken van een hardware wallet, beschermd u uw cryptovaluta op de best mogelijke manier. U kunt meer informatie over hardware wallets vinden in ons artikel over dit onderwerp.

Bewaren op de blockchain via MyEtherWallet

De web-based wallet van MyEtherWallet is de meest gebruikte manier om Ethereum tokens te bewaren.  U kunt eenvoudig een nieuwe wallet aanmaken op myetherwallet.com. Deze web wallet werkt bij voorkeur door middel van een keystore bestand dat u met een wachtwoord beveiligd. Bewaar dit bestand en het wachtwoord goed want het is de toegang tot uw tokens.

Gebruik de desktop wallet Mist

Mist is de belangrijkste desktop wallet voor de Ethereum blockchain. Zoals we mogen verwachten is Mist in staat om ERC20 tokens, zoals DRGN te ondersteunen. U moet er rekening mee houden dat cryptovaluta opslaan in een desktop wallet risico’s met zich meebrengt. Neem de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen omdat desktop computers vaak het doelwit zijn van hackers.

Dragonchain kopen

De token van Dragonchain is nog maar vrij recent beschikbaar. Ondanks dat de token Drgn al populair is, kunt u deze cryptovaluta nog niet op de grotere exchanges kopen. Hieronder treft u ons overzicht met de verschillende mogelijkheden om de token te kopen.

Exchanges

Dragonchain is het eenvoudigst op 2 exchanges te kopen. Op een exchange kunt u cryptovaluta of tokens aankopen door middel van vraag en aanbod. U maakt eerst Bitcoin of Ethereum over naar de wallet van de exchange, waarna u kunt beginnen met handelen.

Direct Bitcoin kopen en verkopen bij Bitonic

Vindt u deze informatie interessant? Deel het met anderen:

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *