NEO cryptovaluta kunt u kopen op een online exchange

NEO de veelbelovende blockchain uit China

Overweegt u NEO te kopen? Met zijn roots in China kan dat een hele interessante keuze zijn. Men koopt daar immers het liefste cryptocurrencies die zijn ontwikkeld in eigen land. Daarnaast ontvangt u ook nog eens dividend in de vorm van GAS, voor het aanhouden van NEO.

Wat is NEO?

NEO is een smart contracts eco-systeem dat vergeleken kan worden Ethereum. Gebruikers kunnen het bewaren en uitwisselen van digitale goederen op deze blockchain. automatiseren. Echter op veel punten is het een verbeterde versie van Ethereum. Met NEO is het namelijk mogelijk om met meerdere populaire programmeertalen zoals .NET, Phyton en Java applicaties op de blockchain te ontwikkelen. Daardoor kunnen ontwikkelaars vrijwel direct aan de slag met het ontwikkelen van applicaties op het platform.

Het platform van NEO richt zich volledig op de nieuwe economie van de toekomst. Men heeft het dan over de Smart economy. De visie van het project is dat overheden hun greep op de economie nooit zullen opgeven. Het platform is dan ook gericht op een gereguleerde en slimme economie. NEO wil uw identiteit kennen om het vertrouwen te vergroten. Er is dus geen anonimiteit op het netwerk.

De blockchain van NEO is efficiënt en betrouwbaar. Het netwerk kan in theorie zo’n 10.000 transacties per seconde verwerken.

Krijg dividend in de vorm van GAS uitbetaald

Wanneer u NEO in uw bezit heeft krijgt u ook dividend uitbetaald in de vorm van GAS. Binnen de blockchain is GAS het betaalmiddel op het netwerk. U bent vrij om het ontvangen GAS door te verkopen aan anderen.

Het GAS is een token waarmee men een smart contract op het netwerk kan laten uitvoeren. Miners ontvangen het gas en starten in ruil daarvoor de benodigde code uit het contract.

Financiële kansen

NEO is gericht op de Aziatische landen. Binnen de Westerse wereld hebben we al de enorme groei van munten als Bitcoin en Ethereum mogen meemaken. NEO kunnen we koppelen aan de Aziatische en Chinese markt. Momenteel tempert de Chinese overheid het gebruik van cryptocurrencies nog, maar wanneer deze landen vol gaan instappen in cryptocurrency is de potentiële markt voor NEO groter dan die van Ethereum. Zeker omdat de organisatie achter deze cryptovaluta nauwe banden onderhoud met overheidsorganisaties, is de kans groot dat deze blockchain geaccepteerd zal worden door de Chinese overheid.

Het doel van deze blockchain

Het doel is om de blockchain technologie te gebruiken om handel te verbeteren. Daarbij wil men een overgang bewerkstelligen van de huidige ‘oude’ economie naar wat het team de ‘smart economy’ noemt. In deze slimme economie kan er veilig en efficiënt gehandeld worden met digitale bezittingen.

Wie zitten er achter Neo?

NEO is ontwikkeld door het Chinese bedrijf Onchain, dat gevestigd is in Shanghai. Voorheen stond de cryptocurrency bekendonder de naam AntShares. Sinds juli 2017 draagt het de huidige naam.

Het bedrijf is opgericht door Da HongFei en Erik Zhang. Onchain is een R&D bedrijf dat gericht is op blockchain en in 2014 is begonnen met de ontwikkeling van het platform zoals we dat nu kennen. Destijds creëerden zij de eerste publieke blockchain van China. Hoewel het een particulier bedrijf betreft, is het project open-source. OnChain steekt veel tijd in het onderhouden van goede relaties met overheidsinstanties.

Welke wallets ondersteunen NEO?

Het meest verstandig is om cryptocurrencies altijd te bewaren in uw eigen wallets. Met de volgende wallets kunt u deze cryptovaluta bewaren:

Ledger Nano S (Onze keuze)

De Ledger Nano S hardware wallet heeft ondertussen ondersteuning voor NEO. Hardware wallets beschermen uw cryptovaluta op de meest veilige manier. In ons artikel over NEO en GAS claimen leest u precies hoe u met deze hardware wallet de coins kunt bewaren en GAS kan claimen.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Gebruik de desktop wallet Neon

De desktop wallet Neon is een prettige en betrouwbare Desktop wallet. Deze wallet wordt ontwikkeld door een extern team, maar wordt door de NEO organisatie aangeraden via de website. Deze desktop wallet kunt u ook gebruiken in combinatie met een Ledger hardware wallet. U download deze wallet vanaf github.

De webwallet Neotracker

Wanneer u het liefst gebruik maakt van een web wallet, dan kunt u de website neotracker.io gebruiken. Web wallets kunnen handig van dienst zijn wanneer u op meerdere locaties uw wallet wilt beheren. De risico’s zijn echter groter dan een desktop- of hardware wallet. Overweeg dus altijd eerst 1 van deze mogelijkheden.

NEO kopen

NEO is een uiterst populaire cryptovaluta. Helaas is deze munt niet via directe verkoopkanalen verkrijgbaar. U zult daarvoor dus gebruik moeten maken van een exchange. Hieronder volgt een overzicht met de mogelijkheden om deze coin te kopen.

Om NEO te kopen heeft u eerst Bitcoin of Ethereum nodig

Omdat u NEO op een exchange moet kopen zult u eerst Bitcoin of Ethereum moeten aanschaffen. U maakt de gekochte cryptocoins over naar de Bitcoin of Ethereum wallet van de exchange, waar u de cryptovaluta wilt kopen. In Nederland kunt u Bitcoin eenvoudig rechtstreeks kopen bij onze partner Bitonic. Zowel Bitcoin als Ethereum kunt u direct kopen bij Litebit.

Exchanges

NEO is op meerdere exchanges te kopen. U kunt proberen via vraag en aanbod om de valuta zo goedkoop mogelijk aan te schaffen. Zorg er eerst voor dat er voldoende Bitcoin of Ethereum in de wallet van de exchange aanwezig is. Daarmee kunt u op de beurs andere cryptocurrencies kopen.

  • KuCoin, omdat inschrijven bij veel andere exchanges tijdelijk niet mogelijk is, adviseren wij KuCoin. Dit is een populaire exchange, volledig in de Nederlandse taal.
  • Binance, een betrouwbare exchange waarop veel cryptovaluta te verhandelen is.
  • Bittrex, is momenteel 1 van de grootste exchanges voor cryptocurrencies.
  • HitBTC, een dynamische cryptocurrency exchange waar meer dan 150 cryptocurrencies, tokens en ICO’s te vinden zijn.

Vindt u deze informatie interessant? Deel het met anderen:

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *