Power Ledger het democratiseren van de energie distributie via de blockchain

Power Ledger (POWR) verkoop van overtollige zonne-energie via de blockchain

Power Ledger is een prachtig blockchain-project ontstaan in Australië waarmee consumenten en bedrijven hun overtollige zonne-energie zonder tussenpersonen aan anderen kunnen verkopen. Het is een handelsplatform voor energie dat gebaseerd is op de blockchain. Wanneer u bijvoorbeeld wilt investeren door Power Ledger (Powr) te kopen, kunt u zich via dit artikel eerst inlezen over de achtergrond van het project en de verschillende aankoop mogelijkheden.

Wat is Power Ledger?

Power Ledger is een op de blockchain gebaseerde peer-to-peer exchange voor energie, waarmee zowel consumenten als bedrijven hun overtollige zonne-energie aan anderen kunnen verkopen zonder dat daarbij een tussenpersoon nodig is.

Door middel van het Power Ledger-platform worden de energieopwekking en het energieverbruik van alle deelnemers bijgehouden. Het systeem verwerkt, automatisch en bijna realtime, de kosten en betalingen van het energiegebruik op basis van de gemaakte afspraken die in de blockchain zijn vastgelegd.

Social media kanalen

Online kunt u de officiële Facebook groep vinden waar men informatie kan vinden over het Power Ledger Platform. Ook is het mogelijk discussies te voeren binnen de Telegram groep van Power Ledger.

Het doel van de munt

Het doel van Power Ledger is om de energiemarkt open te breken en energie tussen personen en bedrijven verhandelbaar te maken. Daarbij is niet de hulp meer nodig van een tussenpersoon, zoals een energiebedrijf. Het idee is ontstaan doordat mensen met appartementen geen mogelijkheid hadden om gebruik te maken van duurzame energie. Dankzij dit blockchain-initiatief is het voor iedereen mogelijk geworden om duurzame energie af te nemen.

Wie zitten er achter Power Ledger?

Het team van Power Ledger staat onder leiding van Dr. Jemma Green. Zij heeft veel ervaring in investment banking en heeft een academische onderzoeksfunctie bij de Curtin University Sustainability Policy (CUSP) Institute.

De uitvoering van het project wordt gedaan door zeer gepassioneerde en ervaren mensen. Het team bestaat niet alleen uit software ontwikkelaars en experts in blockchain-technologie, maar ook uit mensen die uitgebreide ervaring hebben binnen de duurzame energie sector. Omdat het nieuwe technologie betreft, is het zeer belangrijk dat consumenten zo eenvoudig mogelijk de overstap kunnen maken. Daarom is er een speciaal team samengesteld dat consumenten de benodigde begeleiding en informatie geeft.

Welke wallets ondersteunen Powr?

Wanneer u gemaakte investeringen in Powr zo veilig mogelijk wilt bewaren, kunt u de coins het beste bewaren binnen uw eigen wallet. Overweeg de volgende mogelijkheden om uw cryptovaluta te bewaren:

Ledger Nano S (Ons advies)

De Ledger Nano S hardware wallet heeft ondersteuning voor het van Ethereum tokens. Omdat Pwr  een Ethereum token is kan het dus bewaard en beveiligd worden met de Ledger Nano S. Door het gebruik van een hardware wallet beschermd u uw cryptovaluta op de allerveiligste manier. Meer informatie over hardware wallets kunt u terug lezen in ons artikel.

Bewaren in de MyEtherWallet

De web-based wallet van MyEtherWallet is een populaire manier om Ethereum tokens te bewaren. U maakt eenvoudig een nieuwe wallet op myetherwallet.com. U ontvangt dan een bestand waarin uw wallet keys beveiligd zijn opgeslagen doormiddel van een wachtwoord. Bewaar dit bestand en uw wachtwoord goed, het is immers de enige toegang tot uw coins. MyEtherwallet kunt u ook gebruiken in combinatie met uw Ledger Nano S.

Gebruik de desktop wallet Mist

Mist is de bekendste desktop wallet binnen de Ethereum blockchain. Zoals te verwachten, kan Mist ERC20 tokens, zoals Powr ondersteunen. U moet er altijd rekening mee houden dat cryptocurrencies bewaren binnen een desktop wallet, risico’s met zich meebrengt. Omdat desktop computers eenvoudiger doelwit zijn van hackers zult u voldoende veiligheidsmaatregelen in acht moeten nemen.

Power Ledger kopen

Power Ledger is een cryptovaluta die momenteel veel onder de aandacht is. Hierdoor kunt u Powr op een aantal verschillende manieren aanschaffen. Hieronder volgt een overzicht met verschillende mogelijkheden om de coin te kopen, die bekend staat onder de afkorting Powr.

Exchanges

De token Powr is op verschillende exchanges te koop. Via het principe van vraag en aanbod kunt u proberen de munt zo goedkoop mogelijk te kopen.

Omwisselen tegen andere crytovaluta

Altcoins wisselen via changelly
Bent u al in bezit van andere cryptocurrency en wilt u deze eventueel inwisselen voor Powr?, dan kunt u ze met Changelly eenvoudig omruilen. Om deze reden kunt u Changelly nog het beste vergelijken met een online wisselkantoor. U geeft aan hoeveel Powr u wilt kopen en krijgt dan de wisselkoers te zien. Het is bij Changelly ook mogelijk om Powr te kopen met uw creditcard.

Tijdens onderhoud kan het voorkomen dat Powr tijdelijk niet beschikbaar is bij Changelly. Probeer het in dat geval op een later moment nog een keer.

Direct inkopen

Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om op een andere wijze Powr rechtstreeks in te open. Zoals eerder aangegeven, zult u eerst Bitcoin of Ethereum moeten kopen. U kunt hier voor terecht bij één van onze partners. Uw aangekochte Bitcoin of Ethereum boekt u over naar uw wallet op 1 van de exchanges die Power Ledger verhandelen.

Bitonic

U kunt bitcoins kopen via iDEAL bij de nummer 1 Bitcoin leverancier van Nederland! Sinds 2012 zijn er al meer dan 300.000 bitcoins verkocht. Bitonic reserveert uw bitcoins direct tijdens de bestelling voor de opgegeven prijs en bovendien worden ze uit eigen voorraad geleverd. Bij Bitonic kunt u altijd rekenen op een scherpe prijs!

Koop nu Bitcoin

Litebit

LiteBit is een Nederlands verkooppunt van cryptocurrencies. Uniek aan LiteBit is dat het iedere valuta die het verkoopt, ook weer kan inkopen van klanten. Er zijn veel verschillende betaalmogelijkheden voor u beschikbaar, waaronder iDeal en Mister Cash

Koop nu Ethereum

 

Vindt u deze informatie interessant? Deel het met anderen:

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *