Ripple xrp cryptovaluta van de toekomst

Ripple (xrp) de cryptocurrency die Bitcoin doet vergeten?

U overweegt Ripple te kopen? Sommige mensen roepen inderdaad al op om Bitcoin te vergeten. Ripple is een cryptocurrency die momenteel enorm in opkomst is en bovendien ontworpen is om gebruikt te worden door banken voor wereldwijde transacties.

Wat is Ripple?

Ripple is in 2012 gelanceerd om wereldwijde financiële transacties mogelijk te maken. Het is ontwikkeld door Ripple Labs en het onderscheidt zich van andere cryptovaluta doordat het ontwikkeld is om gebruikt te worden door banken en financiële instellingen. Bedrijven die gebruikmaken van het platform zijn onder andere Bank of America (BAC), Santander (SANPRA) en UBS (UBS).

Het grootste verschil met Bitcoin en Ethereum is dat het netwerk niet open source is. Daardoor maakt het netwerk gebruik van een centrale organisatie die het volledige beheer en de ontwikkeling in handen heeft. Bitcoin heeft consensus nodig van de gemeenschap om veranderingen door te kunnen voeren. Omdat de centrale organisatie dus zelf aan het roer staat, kan het ontwikkelingen veel sneller doorvoeren dan veel andere altcoins.

Het is niet mogelijk om Ripple te minen. Dit komt omdat alle munten voor de officiële lancering zijn aangemaakt door Ripple Labs. In beheer geven zijn steeds nieuwe ripples uit op het netwerk.

Het doel van de munt

De belangrijkste doelstelling van Ripple is om geldtransacties zo goedkoop en snel mogelijk uit te kunnen voeren. Dit zien we terug in transacties die binnen 4 seconden worden afgerond. Bovendien maakt daarbij niet uit of het gaat om lokale, internationale of intercontinentale transacties en om welke valuta het gaat. Ripple heeft een brug weten te vormen tussen banken, landen en verschillende valuta. We zien dan ook steeds meer een samenwerking met Banken en andere bedrijven uit de financiële wereld.

Wie zitten er achter Ripple?

Het bedrijf Ripple is de maker en ontwikkelaar van zowel het betalingsprotocol als het netwerk. Het bedrijf is opgericht in 2012 en gevestigd in San Francisco, Californië. De oorspronkelijke naam van het bedrijf is Opencoin en is hernoemd naar Ripple Labs in 2015. De huidige leiders hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring op het gebied van technologie, financiële diensten en compliance.

Het ontwikkelingsteam bestaat uit bijna 200 werknemers. Het team is erg goed in zowel de technische vaardigheden als in reclame en promotionele activiteiten. Dit betaald zich uit in het feit dat er al ongeveer 80 banken zijn aangesloten om hun technologie te testen.

Welke wallets ondersteunen Ripple?

Wij adviseren om uw cryptovaluta altijd te bewaren binnen uw eigen wallets. De volgende wallets bieden ondersteuning om deze valuta te bewaren:

Ledger Nano S (Onze keuze)

De Ledger Nano S hardware wallet heeft ondersteuning voor Ripple. Doormiddel van een hardware wallet beschermd u uw cryptovaluta op de veiligste manier. Meer informatie over hardware wallets kunt u terug vinden in ons artikel.

Bewaren in de web wallet van Gatehub

De web-based wallet van Gatehub is een eenvoudige manier om XRP op te slaan. U kunt eenvoudig een account aanmaken op www.gatehub.net. Een Ripple wallet moet altijd minimaal 20 ripples bevatten. Deze ontvangt u automatisch van Gatehub.  Met behulp van een gebruikersnaam, wachtwoord en de eventuele tweestapsverificatie beschermd u uw wallet.

Gebruik de desktop wallet Rippex

Rippex is een betrouwbare manier om uw XRP te bewaren via een Desktop wallet. De Rippex wallet is een doorontwikkeling van de oorspronkelijke wallet van Ripple.

Ripple kopen

Ripple is momenteel na Bitcoin de grootste cryptovaluta. Hierdoor is het ook op veel verschillende manieren verkrijgbaar. Hieronder volgt een overzicht met verschillende mogelijkheden om de munt te kopen, die bekend staat onder de afkorting XRP.

Exchanges

Ripple is op verschillende exchanges te kopen. Doormiddel van vraag en aanbod kunt u proberen de munt zo goedkoop mogelijk aan te schaffen. Meestal doet u dit door eerst Bitcoin of Ethereum naar de wallet van de exchange over te maken. Daarna kunt u op beurs de munt kopen.

Omwisselen tegen andere crytovaluta

Altcoins wisselen via changelly
Wanneer u geen gebruik wilt maken van een exchange, kunt u eenvoudig Ripple kopen door het met Changelly te ruilen tegen een andere cryptocurrency. U kunt Changelly nog het beste zien als een online wisselkantoor. Dat betekend dat u aangeeft met welke valuta u Ripple wilt kopen en dan de wisselkoers krijgt te zien. Het is bij Changelly ook mogelijk om XRP te kopen met uw creditcard.

Direct inkopen

Via het Nederlandse bedrijf LiteBit kunt u rechtstreeks Ripple kopen. LiteBit is een online dienst die het kopen en verkopen van cryptocurrencies gemakkelijk maakt. Bovendien kunt u uw aankoop doen doormiddel van iDeal betalingen, Bancontact, SOFORT, GiroPay en SEPA overschrijvingen. Tenslotte worden na betaling uw cryptocurrencies direct verstuurd naar uw eigen wallet.

 

Vindt u deze informatie interessant? Deel het met anderen:

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *