Smart contracts op de Ubiq (Ubq) blockchain

Ubiq (UBQ) Een Ethereum blockchain geschikt voor ondernemingen

De Ubiq-blockchain is vooral gericht op het uitvoeren van slimme contracten. Het heeft de basis van Ethereum doorontwikkeld tot een verbeterde en vooral ook stabiele versie van Ethereum. Daardoor heeft het de aandacht weten te trekken van ondernemingen en investeerders.

Wat is Ubiq?

Er zijn in het verleden meerdere forks gemaakt van Ethereum, maar het zijn vooral Ubiq en Ethereum classic die bekend zijn geworden. Bij een fork maakt men een exacte kopie van een bestaand platform en gebruikt men deze daarna als basis om verder door te ontwikkelen met eigen ideeën en uitgangspunten.

Ubiq heeft vorig jaar een flinke groei meegemaakt en is populair geworden onder professionele investeerders. Het heeft in de basis dezelfde mogelijkheden als Ethereum. Belangrijk is dat het geen last heeft van de constante wijzigingen die aangebracht worden aan het Ethereum platform. Voor bedrijven is dit positief omdat ze verder kunnen bouwen op een bewezen en stabiel platform. De doorontwikkelingen die er plaats vinden zijn dan ook vooral gericht op het verder stabiliseren van het platform.

Potentieel heeft Ubiq in de toekomst goede kansen voor verdere doorontwikkeling omdat het financieel ondersteund wordt door bedrijven die verder willen bouwen aan een eigen blockchain oplossing. Dit zal de verdere groei van het Ubiq project dus alleen maar verder doen toenemen.

Er is een actieve community aanwezig van mensen die zich bezig houden met Ubiq. Diverse discussies kunnen gevonden worden op Reddit en voor vragen kan men terecht in de Discord groep.

Wie zitten er achter Ubiq?

Het Ubiq team bestaat uit een aantal ontwikkelaars die over een diverse kennis beschikken over zowel de blockchain wereld als de financiële sector. Het team zet zich vooral in om het meest stabiele, flexibele en bug-vrije platform te creëren dat er beschikbaar is voor het ontwikkelen van bedrijfsmatige blockchain-applicaties.

Ontwikkelaar Julian Yap is bekend door zijn bijdrage aan blockchain projecten van Blocktech, Decred en Bittrex. Luke Williams heeft eerder een bekende search tool (Iquidus Explorer) ontwikkeld voor het zoeken binnen transacties op de blockchain. Diverse blockchain projecten maken inmiddels gebruiken van deze tool.

Het team is ooit de ontwikkeling begonnen op de Jumbucks blockchain maar is sinds januari 2017 overgestapt op de codebase van Ethereum. Hiermee is de Ubiq blockchain gevormd zoals we dat heden ten dagen kennen.

Welke wallets ondersteunen Ubq?

De ontwikkelaars hebben gezorgd voor een aantal mogelijkheden om Ubq te bewaren. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een hardware-wallet te gebruiken, maar het kan ook via het web of in een normale desktop-wallet.

Ledger Nano S (Ons advies)

Met de Ledger Nano S hardware wallet heeft u rechtstreeks ondersteuning voor Ubq. Door het gebruik van een hardware wallet, zullen uw coins op de veiligste manier worden bewaard. Wanneer u meer wilt weten of hardware wallets, leest u ons artikel over hardware wallets.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Bewaren op de blockchain met de Pyrus web-wallet

U kunt Ubq bewaren via een web-wallet op de blockchain. Het team heeft daarvoor de wallet Pyrus beschikbaar gesteld. Deze wallet is gebaseerd op de bekende myetherwallet.com van Ethereum en zal dus veel blockchain gebruikers bekend voorkomen. Wel heeft het Ubiq team diverse verbeteringen aangebracht op het vlak van gebruiksvriendelijkheid.  Als extra beveiliging is het mogelijk om op deze site ook uw Ledger Nano S gebruiken.

Gebruik de Fusion desktop-wallet

Wanneer u uw coins liever wilt bewaren op een desktop-wallet, dan is dat mogelijk met de officiële Fusion wallet. Deze populaire wallet is ooit afgeleid van Ethereum Mist. Tref altijd goede beveiligingsmaatregelen bij het gebruiken van een desktop-wallet. Wanneer u voor langere tijd investeert adviseren wij altijd het gebruik van een hardware wallet zoals de Nano S.

Ubiq kopen

Ubiq komt steeds meer in de belangstelling te staan. Vanwege de populariteit van deze cryptocurrency kunt u de coin op meerdere manieren kopen. Hieronder volgt een opsomming van de verschillende mogelijkheden om de valuta, die we kennen onder de afkorting Ubq, te kopen.

Exchanges

U kunt terecht bij verschillende exchanges om Ubq te kopen. U kunt met Ethereum of Bitcoin handelen om aan deze coin te komen.

  • Bittrex, momenteel 1 van de grootste exchanges voor cryptocurrencies.
  • Cryptopia, een exchange met vrij veel verschillende cryptovaluta.

Direct Bitcoin kopen en verkopen bij Bitonic

Direct Ubq kopen bij Litebit

Bij LiteBit vinden zij dat toegang tot crypto currency gemakkelijk moet zijn. Een groot voordeel is dat LiteBit een Nederlands bedrijf is dat cryptocurrencies verkoopt. Een van de digitale valuta’s die wordt aangeboden is Ubq. Er zijn verschillende betaalmogelijkheden beschikbaar, waaronder iDeal en Mister Cash.

Koop nu direct Ubq

 

Vindt u deze informatie interessant? Deel het met anderen:

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *