Coinbase eenvoudig cryptovaluta kopen

Informatie over de Coinbase exchange

De bekendste en grootste cryptocurrencies kunt u kopen op Coinbase. Wanneer u eenvoudig wilt beginnen met investeren in cryptovaluta kunt u het beste bij Coinbase beginnen. In dit artikel bespreken we de achtergrond van Coinbase. Daarnaast behandelen we de verplichte identificatie, de voordelen en uiteraard de veiligheid van het platform.

Wat is de Coinbase cryptocurrency exchange?

Coinbase is een van ‘s werelds beste en meest eenvoudige cryptocurrency-exchanges. U kunt hier Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin kopen. Het is daarom uitermate geschikt voor mensen die net beginnen met het handelen in cryptovaluta.

Andere exchanges kunnen alleen maar dromen over de naamsbekendheid van Coinbase. Het in San Francisco gevestigde bedrijf heeft momenteel 7,4 miljoen gebruikers. Maar liefst 32 landen over de hele wereld kunnen het gebruiken. Het bedrijf is erin geslaagd, binnen slechts vijf jaar tijd, een vaste speler binnen de blockchain wereld te worden. Bovendien kunt u niet alleen cryptocurrencies kopen en verkopen, maar levert het bedrijf ook online wallets. Relevant hierbij is dat uw wallet waarde verzekerd is tegen diefstal.

Zoals al eerder opgemerkt is Coinbase een absolute aanrader wanneer u begint met beleggen in cryptovaluta. Het inschrijf proces verloopt duidelijk. Zo word uw account direct beveiligd via SMS berichten. Als gevolg van de eenvoud zit er ook een keerzijde aan het verhaal. U kunt alleen handelen in de 4 grootste cryptocurrencies. Momenteel zijn dat Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin.

Ontvang tijdelijk 10 dollar aan bonus wanneer u via deze link inschrijft

Coinbase Identificatie

Financiële organisaties dienen binnen Europa te voldoen aan regelgeving omtrent het “Know your customer” beleid. Deze regelgeving moet voorkomen dat er frauduleuze handelingen kunnen plaats vinden. Voorbeelden daarvan zijn geld witwassen of het kopen van cryptocurrency met bankrekeningen die niet eigendom zijn van de klant.

Coinbase identificatie voldoet aan de know your customer regelgevingCoinbase moet en wil als een van de grootste exchanges voldoen aan de Europese regelgeving en zal u daarom verzoeken om identificatie. Dit identificatie verzoek is dus volkomen normaal en betrouwbaar. Sterker nog, elke serieuze exchange zal hier in de toekomst aan moeten voldoen.

De identificatie bij Coinbase verloopt eenvoudig. U ontvangt van Coinbase een sms met een url die u met uw smartphone kan bezoeken. Daarna maakt u, met de camera van uw telefoon, een foto van uw identiteitsbewijs. Deze wordt dan automatisch naar Coinbase ter verificatie verzonden. Normaal gesproken rond men de verificatie van uw identiteitsbewijs in ongeveer 1 tot 2 uur af. Uiteraard kunt u direct daarna beginnen met uw financiële transacties op het platform.

Voordelen

  • Een van ‘s werelds meest populaire cryptocurrency-exchanges
  • Betrouwbare exchange
  • Een hoge liquiditeit
  • Toegang tot de belangrijkste cryptovaluta, dus ook Bitcoin en Ethereum
  • Instant aankoop-functie beschikbaar
  • Uitermate eenvoudig te gebruiken voor beginners
  • Uw cryptovaluta worden veilig en met een verzekeringsdekking bewaard

Hoe veilig is Coinbase?

Coinbase is niet alleen ‘s werelds grootste bitcoin exchange. Het wordt ook als een van de veiligste beschouwd. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de nieuwste technologie om het platform te beveiligen.

De wallets van klanten op de exchange worden als zeer veilig beschouwd. Keerzijde is dat het bedrijf uw privatekeys en daarmee ook uw Bitcoin volledig beheerd. Wij raden daarom altijd aan om alsnog uw verworven valuta over te brengen naar een eigen wallet.

Over klanten wordt veel informatie verzameld. Een foto-ID is ook direct vereist als u bijvoorbeeld met een creditcard wilt kopen.

Alle digitale valuta’s die Coinbase online bewaart, zijn volledig verzekerd. De verzekeringspolis dekt alle verliezen die voortvloeien uit een schending van de fysieke beveiliging van Coinbase, cyberbeveiliging of diefstal door medewerkers. Dit betekent dat als hackers wallets van Coinbase weten te hacken, verloren tegoeden van klanten vergoed worden en u uw belegging niet kwijt bent.

Waar kan ik de Coinbase applicatie downloaden?

U kunt de exchange via het internet benaderen. Toegang is daardoor rechtstreeks via uw internet browser mogelijk. Na aanmelding kunt u een mobile applicatie gratis downloaden van de iOS- of Google Play Store.

Meld u gratis aan bij Coinbase en ontvang 10 dollar aan BTC *

*Zodra u voor $100 (+/- €84) of meer aan digitale valuta’s koopt of verkoopt, ontvangt u het gratis bedrag in BTC

Vindt u deze informatie interessant? Deel het met anderen:

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *