Waarde Bitcoin gezakt na waarschuwing Zuid Korea

Bitcoin opnieuw onderuit nadat Zuid-Korea strengere regels aankondigt

De waarde van Bitcoin is vandaag opnieuw flink onderuit gegaan nadat Zuid Korea nieuwe regels heeft aangekondigd voor de handel in cryptovaluta. Er moet een verbod komen op anonieme rekeningen en toezichthouders moeten mogelijkheden krijgen om exchanges te sluiten.

Het nieuws heeft, volgens The Guardian, effect op de waarde, omdat Zuid-Korea één van de grotere bitcoinmarkten is. De afgelopen dagen was de munt juist hersteld van een eerdere daling van maar liefst 45%. Vandaag daalde de waarde van BitCoin met 12,6% naar 14.123 dollar.

Bitcoin in Zuid-Korea

Zuid-Korea heeft in het verleden vaker gewaarschuwd dat cryptovaluta geen rol mogen spelen in het officiële betaalcircuit van het land. De reden hiervoor is dat de munten nog extreem volatiel zijn. De regels zijn mogelijk ook ingegeven door enkele incidenten. Eerder heeft bijvoorbeeld de exchange Youbit zijn deuren als eens moeten sluiten, nadat er 2 keer een succesvolle hack heeft plaats gevonden. Bovendien zijn hierbij behoorlijke aantallen munten buitgemaakt.

Ondanks deze tegenslagen blijft de onderliggende blockchain technologie mateloos populair bij bedrijven in het land. De technologie kan bedrijven helpen bij het versnellen van betalingen en het veilig verwerken van gegevens en contracten.

De invloed van toezichthouders

Cryptocurrencies zijn dit jaar onder de aandacht gekomen van wereldwijde toezichthouders. Dit is het gevolg van de snelle prijsgroei van Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin. Begin 2017 bedroeg de waarde van Bitcoin slechts 1.000 dollar. Een toename van controle door financiële toezichthouders kan leiden tot verdere volatiliteit onder cryptomunten. Een groot gedeelte van de aantrekkingskracht van cryptovaluta is juist het gebrek aan toezicht door overheden en centrale banken.

Een verdere toename van regelgeving op cryptovaluta hoeft niet volgens iedereen negatief te zijn. CEO Cedric Jeanson, van de exchange Bittspread, heeft tegenover CNBC verkondigd dat het een normale en positieve stap is voor de verdere ontwikkeling van deze markten.

 

 

Vindt u deze informatie interessant? Deel het met anderen:

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *