Coinbase heeft tijdelijk de handel in alle cryptovaluta stilgelegd

Vanwege een waardedaling van maar liefst 45 procent heeft Coinbase op 22 december de handel in Bitcoin tijdelijk stil gelegd. De beurs kon de drukte op dat moment niet meer goed verwerken. Bitcoin onderging de afgelopen dagen een daling van ongeveer 20.000 dollar op 17 december naar iets boven de 11.000 dollar op de 22e.

“Vanwege de stabiliteit van de site waren voor een tijdelijke periode aankopen en verkopen niet beschikbaar. Een hoog volume aan transacties veroorzaakte trage prestaties in een van onze databases. In verband met een beschikbaarheidsprobleem van de REST API (in overeenstemming met de handelsregels) was GDAX tijdelijk in de alleen lezen modus terechtgekomen. We hebben verschillende verbeteringen aangebracht en blijven de stabiliteit volgen.”

Ook veel andere cryptovaluta, zoals Ethereum, Bitcoin en Litecoin daalden minimaal 25% in waarde.

Succesvol jaar

Ondanks de daling kan dit jaar kan nog steeds gezien worden als een jaar van explosieve groei voor Bitcoin. Begin januari was een bitcoin nog geen duizend dollar waard.

Coinbase heeft ‘s avonds aangegeven dat de handel hervat is. Op het moment van schrijven is ook het herstel van de 4 valuta alweer ingezet.

 

 

Vindt u deze informatie interessant? Deel het met anderen:

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *