Tenx en andere cryptocurrency VISA kaarten geblokkeerd

Diverse crypto creditcards van VISA geblokkeerd

Meerdere cryptocurrency-gebruikers hebben vandaag te maken gekregen met een geblokkeerde creditcard. Dit heeft ermee te maken dat VISA per direct de dienstverlening heeft stopgezet aan kaartprovider WaveCrest. WaveCrest geeft Visa-prepaid betaalkaarten uit.

Onverwachte blokkering

Diverse cryptocoins met een creditcard maken melding dat de betaalpassen per direct niet meer te gebruiken zijn. Het gaat onder andere om de kaarten van Wirex, Bitwala, Tenx, Cryptopay en Bitpay. Gebruikers krijgen zo snel mogelijk weer toegang tot de bedragen op hun rekeningen. Dit neemt niet weg dat het blokkeren van de kaarten voor veel gebruikers onverwachts kwam. Vooral voor gebruikers op vakantie komt het moment erg ongelegen.

De betreffende betaalkaarten maken gebruiken van WaveCrest, een uitgever van Visa-prepaidkaarten. WaveCrest heeft aangegeven dat VISA heeft opgedragen dat alle prepaid-kaarten geblokkeerd moesten worden. Het is onbekend hoeveel gebruikers getroffen zijn door het probleem. Omdat deze kaart uitgifte voor Europa bedoeld is, betreft het voornamelijk Europese gebruikers.

Oplossingen

Josep Cox, journalist van The Daily Beast, heeft via twitter laten weten dat VISA de diensten heeft beƫindigd vanwege het niet voldoen aan de voorwaarden. Details worden niet bekend gemaakt maar bevestigd is dat het inderdaad alleen de kaarten van WaveCrest betreft.

De verschillende crypto-projecten hebben inmiddels laten weten dat ze zo snel mogelijk werken aan een oplossing voor hun klanten. BitPay en Tenx hebben al gesprekken lopen met andere creditcard verstrekkers. Bitwala, Wirex en Cryptopay hebben aangegeven dat de bedragen op de kaarten teruggestort worden op de accounts van de klanten.

Crypto betaalkaarten

Onder cryptocurrency bezitters zijn creditcards momenteel een populaire en gewilde oplossing om betalingen te kunnen verrichten. De betaalkaarten vormen een brug tussen hun cryptovaluta tegoeden en de gangbare geldstromen. Desondanks blijft het voor cryptocurrency-projecten lastig om verstrekkers van kaarten te vinden. Waarschijnlijk is de oorzaak dat kaart verstrekkers cryptocurrencies als erg risicovol beschouwen. Als tussenvorm wordt er daarom gewerkt met een prepaid systeem, waarbij er een tegoed op de betaalkaarten geplaatst is.

Vindt u deze informatie interessant? Deel het met anderen:

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *