Hashpuppies worden via een airdrop gelanceerd op het NEO netwerk

HashPuppies, virtuele huisdieren op de NEO blockchain

De ontwikkelingen op de blockchain staan niet stil. Dagelijks worden de mogelijkheden voor het uitvoeren van financiële transacties al bewezen. Nu doet ook de game wereld zijn intrede op de blockchain. Maakten we dit jaar kennis met CryptoKitties, begin 2018 is het de beurt aan HashPuppies op het NEO ecosysteem.

Uitdagingen voor het netwerk

De ‘oudgedienden’ Bitcoin en Ethereum worstelen met het aantal transacties dat ze per seconde kunnen verwerken. Steeds meer blockchain oplossingen richten zich tegenwoordig op een hogere transactiesnelheid. Cryptokitties is de meest populaire en succesvolle applicatie aller tijden op het Ethereum netwerk. Het toont echter ook de zwakheden aan van de huidige Ethereum-blockchain. De snelheid van het netwerk wordt ernstig door het spel vertraagd, waardoor normale transacties op het netwerk hinder ondervinden. De prijs voor transacties op het Ethereum netwerk was minder dan 0,01 dollar per transactie, maar sinds de komst van CryptoKitties ligt dat bedrag enkele tientallen keren hoger. Je kan je dus voorstellen dat niet iedereen blij is met deze ontwikkeling.

Al snel klonken er geluiden van uit de NEO community. “Dat moeten wij toch beter kunnen!” Waar Ethereum 10 tot 15 transacties per seconde kan verwerken, zou NEO dat met een theoretisch maximum van 10.000 transacties inderdaad een stuk beter moeten kunnen. Het initiatief werd daarna al snel opgepakt met het project HashPuppies. Want honden zijn natuurlijk beter dan katten, toch?

Eerste lichting puppy’s wordt weggegeven via een airdrop

Doel van het spel is om bij zoveel mogelijk mensen interesse te genereren voor het NEO ecosysteem. Afgelopen week heeft het projectteam aangekondigd het project af te trappen door middel van een airdrop. Iedereen die NEO heeft verzonden of ontvangen tussen 8 december en 25 december en tussen de 1 en 99 NEO bezit op zijn wallet ontvangt een HashPuppy token. Wanneer het spel live gaat mag dit token ingeruild worden voor een virtuele viervoeter.

Artwork van Hashpuppies
Eerste vrijgegeven artwork van HashPuppies

Ook wanneer u binnen deze periode GAS geclaimed hebt, heeft u recht op een HashPuppy token. Dit komt omdat u voor het claimen van GAS, uw NEO eerst opnieuw naar uw eigen adres wordt verzonden.

Het team heeft expres gekozen voor een airdrop. Vanwege de onzekere regelgevingen omtrent ICO’s was het team er niet van overtuigd dat iedereen kon deelnemen aan de voorverkoop. Met name inwoners van Singapore, China en de VS zouden worden benadeeld omdat zij niet zouden mogen deelnemen. Omdat het project gericht is op nieuwkomers binnen het NEO ecosysteem is er voor gekozen om adressen te selecteren met een omvang van maximaal 99 NEO coins.

Via onze site blijft u op de hoogte over verder nieuws omtrent deze digitale huisdieren!

Vindt u deze informatie interessant? Deel het met anderen:

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *